Back To School Life Hacks That Will Make Your Life Much Easier

by - 8/31/2016

Hi!

I tako kako se škola sve više približava, mi nastavljamo sa našim Back To School postovima! Ne znam za vas, ali ja idalje ne vjerujem da je ljetni raspust prošao tako brzo, mislim ono..Svi ti ciljevi i sve te liste stvari koje sam htjela uraditi i ja sam uradila skoro pa ništa. Wut? Mislila sam da ima više vremena ali očigledno sam se jako zeznula.
Kada je upitanju prvi dan u novoj školi mogu da vam kažem da moja trema još uvijek nije prošla i ne znam više što da radim ni sama sa sobom ali, provela sam neko vrijeme gledajući Back To School videe na youtube i čitala sam neke postove o tome i tako sam dok sam to radila izvukla neke jako dobre trikove za koje vjerujem da bi meni mogli pomoći ove školske godine pa sam odlučila da ih podijelim i sa vama. Ovo je pet trikova koji će vam pomoći ove školske godine:

Google translate može biti koristan kada učite strani jezik

-Ovako, da razjasnimo nešto. Google translate nije baš uvijek tačan i ne znam o čemu razmišljaju te pojedine osobe koje ga koriste da napišu pismenu ili nešto slično. Da, pisat će tu nešto na engleski ili bilo koji drugi jezik ali 80% tog sastava neće imati smisla! Molim vas, nemojte. ALI, google translate nije baš beskoristan kada je u pitanju učenje. Dakle, ako učite neki strani jezik i imate neki tekst koji možda trebate pročitati za ocjenu ili bilo šta što je povezano s čitanjem onda, jednostavno taj tekst prepišite na google translate i pustite da vam ga on pročita i tako možete naučiti i zapamtiti kako se čitaju neke riječi koje vama možda nisu jasne. 

Kako lakše naučiti nešto iz historije?

-Ja lično mnogo volim historiju i historija mi je uvijek do sada bila jedna od najdražih predmeta jer se nekako uživim u sve te priče i događaje iz prošlosti i tako mi bude jednostavno zamaptiti ali, poznajem i previše osoba koje prosto mrze historiju jer misle da nije zanimljiva i muče ih svi ti događaji, imena i datumi koje moraju naučiti. Pa ovako, ako vam je baš već toliki problem naučiti neku temu iz historije onda možete možda sagledati dokumentarac na tu temu. Mnogo lakše ćete zapamtiti na taj način jer će vam vjerovatno biti mnogo zanimljivije učiti na taj način. 

Snimite vaša predavanja

-Ako imate tog jednog nastavnika ili profesora koji je prelijen da vam kaže odakle šta trebate naučiti i ako ne može izdiktirati barem one glavne stvari onda ga vjerovatno svi mrzite jer bukvalno ispriča nešto na času i očekuje od nas da to jednostavno zapamtimo. Ja sam imala takve nastavnike i nekada bih pokušala zapisivati ono što oni govore ali naravno to nije išlo jer nisam stizala sve zapisati.Ili ako se možda ne možete fokusirati na čas ali ne želite da propustite neko gradivo ondaa, jednostavno sakrijte vaš telefon u pernicu (ako vam nije dozvoljeno da ga držite na klupi), uključite..diktafon? to je riječ? hahaha-DAKLE, uključite diktafon i jednostavno snimite vaš čas i kasnije kada dođete kući preslušajte snimak i zapišite bitne stvari. Bonus je taj što u ovom slučaju, ako vam nešto promakne, možete pustiti snimak koliko god puta želite! 

Najefikasnije učenje

-Ne znam kako i zašto, ali dokazano je da ćete najbolje naučiti nešto ukoliko učite 25 minuta i onda uzmete odmor od 5 minuta. Dakle, ne znam zašto je to tako ali hej, ima smisla. Ljudi smo i potreban nam je odmor, zar ne? Ja obično kada uhvatim neki ritam za učenje ne prekidam dok sve ne završim pa onda učim puna dva sata bez odmora alii, možda bih trebala pokušati ovu metodu. Možda bude malo lakše :)

Koristite vašu Playlistu da mjerite vrijeme

-Svi mi kada se spremamo se nekad znamo malo zanijeti zar ne? Meni se mnogo puta desilo da sam pred ogledalom i da tako bez ikakvog stresa i mirno nanosim maskaru i onda pogledam na telefon i bukvalno imam dvije minute da stignem do stanice kako ne bih propustila autobus. Pa, da bi izbjegli ovako stresna jutra onda možemo koristiti naše Playliste kako bismo mjerili vrijeme. Dakle ako se spremate recimo..pola sata, onda napravite Playlistu vaših najdražih pjesama ali da ta Playlista nije nimalo duža od pola sata. Shvatate? Tako, kada vam završi posljednja pjesma možete krenuti u školu i stresna jutra su nestala! :D

________

I kraj! To je pet trikova za koje ja vjerujem da mogu biti veoma korisni za bilo koga od nas i nadam se da vam se ovaj post sviđa! 

Bilo bi mi veoma drago ukoliko biste u komentarima ostavili neke trikove koje vi volite koristiti kada je u pitanju škola kako bismo svi mi saznali za što više njih :)

Kako vam se čine ovi trikovi?

Komentirajte i 
Thanks for reading :) 

You May Also Like

42 comments

 1. Super trikovi zaista!Definitivno će mnogima pomoći,ovo za historiju mi se čini kaao jako zanimljiv trik jer i sama nisam ljubitelj historije...♥

  ReplyDelete
 2. Jedna sam od onih koja MRZI historiju, nadam se da će mi ovaj savjet pomoći. Super post!!

  http://wonderland956.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 3. Ovo je zaista skup svih najboljih saveta za perfektno ucenje i postizanje velikih rezultata. Zaista dobar i kvalitetan post! Vrlo poucno, lepo si nam opisla sve, ne na previse dugacak nacin ali opet sasvim korektno! Odlican post zaista.

  http://thestoryofagothic.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. Odlican post. Zaista korisni saveti! Ja sam toliko procitala dobrih school hack-ova da jedva cekam da krenem u skolu da ih isprobam. Ovaj za istoriju posebno, jer mi nikako ne ide istorija. <3

  introvertna-holandjanka.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Jako kvalitetan i poučan post. Ja sam tek ove godine došla na ideju da snimam neka važna predavanja i to mi je kasnije jako pomoglo kad sam učila. :)

  Fashion, Beauty and Style

  ReplyDelete
 6. Super post, sviđa mi se! Lijepe slike :)

  http://catherinehere.blogspot.hr/?m=1

  ReplyDelete
 7. Svaka čast, odličan post...Probaću neke od ovih saveta...Novi post na: http://kikaa99.blogspot.rs

  ReplyDelete
 8. Odličan post!
  Inače jezici mi idu dobro, a povijest mi je najdraži predmet. Ja kada učim povijest i geografiju isto gledam dokumentarce jer inače su mi geografija i povijest najdraži predmeti. Hvala na djeljenju hackova, i ja uvijek uzmem stanke. :D

  Moj blog:
  ~ misslifestylegirl.blogspot.hr ~

  ReplyDelete
 9. Savjeti su odlični! :) Ja nikad, ali baš nikad ne uzimam stanke jer jednostavno kad uzmem stanku ta stanka se oduži i čak i ako ponovno krenem učiti nemam uopće koncentraciju, ali zato uvijek pokraj sebe držim neku hranu i onda to jedem dok učim pa onda ne moram raditi stanke :D

  bernardasinnerbeauty.blogspot.com

  ReplyDelete
 10. Odličan post! Svi saveti su super korisni. I ja takođe volim istoriju. :)

  http://anastasijamatic.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 11. Meni je škola sutra -.- :( ali svakako odlični savjeti, ja uvijek imam google translate na mobitelu, kad mi zatreba neka riječ da mogu prevesti xd

  dnevnadozabloga.blogspot.com

  ReplyDelete
 12. Odlični predlozi i trikovi draga! xox
  Vesna - Home Chic Club

  ReplyDelete
 13. Super savjeti! Sigurno ću neke iskoristiti. :)

  https://xxmybeautyblogxx.blogspot.hr

  ReplyDelete
 14. Odličan post! Za snimanje nastavnika sam cula i neki moji prijatelji to rade i to je stvarno odlican trik! Ja kad ucim i citam neku lekciju, citam na glas jer tako mi je lakse zapamtiti :)

  kreativanblog.blogspot.com - giveaway ❤

  ReplyDelete
 15. Super savjeti,svaki primjenjujem i super djeluju :) <3

  Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

  ReplyDelete
 16. Super saveti./neke vec kosristim i sjajni su.Moram isprobati i ostale.

  http://marijaarmus.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 17. Volim istoriju ali moram priznati da je ona ideja sa dokumentarcima stvarno dobra!Moram to definitivno probati!♥ Odlican post! :)

  ksenijinkutak1.blogspot.rs

  ReplyDelete
 18. Sjajan post. Savjeti su odlični i definitivno ću isprobati neke od njih :)

  sarahmakeupp.blogspot.com

  ReplyDelete
 19. Jako interesntni saveti, za istoriju pogotovo! poseti, novi post:
  Teen Queen

  ReplyDelete