🐾 New Furry Friend In Your House-What To Do? 🐶 🐾

by - 6/11/2016


Hello loves!

Kako ste mi danas? Ukoliko je neko od vas Musliman i ukoliko sada posti, nadam se da vas to ne zamara i nadam se da vam to na neki način predstavlja radost. 
Ja sam zvanično završila sa školom pa mi post i ne predstavlja takav problem jer skoro pa čitav dan prespavam haha.
Ah, moramo pronaći načine da sebi olakšamo jer ipak, dugo je ne jesti i ne piti 18 sati..

Ipak, da ne bih previše vremena oduzela s tom temom, hajde onda da odmah pređemo na naš post.
Pripremila sam jedan post koji nije baš tako svakodnevan na ovom blogu ali ipak nadam se da će vam se svidjeti jer ja mislim da je baš nekako praktičan i mislim da bi mogao pomoći nekima od vas.

U današnjem postu ćemo malo razgovarati o kućnim ljubimcima i o stvarima kojima biste trebali posvetiti pažnju kada je usvajanje kućnog ljubimca u pitanju. Ah, ovakva ideja za post se dobije kada gledate Cats 101.

Dakle.. Recimo da ste već ugovorili s vašim roditeljima da ćete nabaviti kućnog ljubimca i znate tačno šta želite, koju vrstu i sve.. ali ipak, evo na što trebate obratiti pažnju:
Time, energy and love


-Veoma bitna i možda čak i jedna od najvažnijih stvari je organizovanje vašeg vremena i naravno ljubav i energija koju možete pružiti vašem novom prijatelju. Ukoliko ste nabavili kućnog ljubimca ne možete nikako očekivati da će se on sam brinuti za sebe, da će se sam nahraniti, da će se sam čistiti.. Imati kućnog ljubimca nije samo zabava već na jedan način predstavlja i jednu pomalo veću obavezu. Svaki dan morate hraniti, čistiti, brinuti se i igrati se sa svojim ljubicem ukoliko želite da se oni osjećaju sretno i voljeno. Ukoliko planirate nabaviti psa onda se morate pripremiti na to da ćete na njega potrošiti mnogo više energije jer psi su veoma aktivne životinje i njima jednostavno treba takva pažnja. Ukoliko nemate mnogo vremena, ukoliko ne biste mogli šetati vašeg psa onda je vjerovatno najbolje da nabavite nekog manje aktivnog ljubimca, kao npr. mačku ili nešto slično jer mačke nisu tako aktivne životinje i njih je mnogo lakše zabaviti.


Taking yout pet to The Vet

-Najbolje bi bilo da vašeg novog ljubimca odmah prvu sedmicu odvedete na pregled veterinaru. Nikad ne znate šta bi se moglo desiti vašem ljubimcu ili na što tačno trebate obratiti pažnju i šta je to najopasnije za njega i njegovo zdravlje. Nemojte odgađati vaš pregled jer ako želite da budete dugo sretni sa vašim ljubimcem onda jednostavno morate brinuti za njega i njegovo zdravlje. 


Shopping

-Iiii evo nas na onom zabavnom dijeluu.. Shopping, naravno. Morate obezbijediti hranu za vašeg ljubimca (naravno hranu koja mu odgovara), morate obezbijediti mali, udobni krevet za vašeg ljubimca, morate obezbijediti igračke za vašeg ljubimca... Ukoliko nabavljate psa onda morate nabaviti neke igračke koje oni mogu žvakati jer ne želite da vaš namještaj bude uništen. Također, ne zaboravite neke stvari koje su vam potrebne da vaš ljubimac bude čist i uredan. Što se tiče odjeće za ljubimce, paaa.. ne znam..Nisam neki ekspert pa da znam baš sve o životinjama i ne znam šta je tačno svakoj vrsti potrebno ali ja iskreno mislim da je ta odjeća za ljubimce, paa.. pomalo i smiješna. Nekako mi se čini kao da je to bacanje novca a i sigurna sam da je ljubimcima mnogo udobnije i da im se je mnogo lakše kretati ukoliko nisu uvučeni u neki 'džemperčić' ili šta već.. Da, nekada to zna biti cute, ali nemojte time previše zamarati ni vas a ni vaše ljubimce.


Make you house a safe place

-Učinite vašu kuću sigurnim mjestom za vašeg ljubimca. To je veoma, veoma bitno. Ne želite neke oštre predmete ili ne znam..bilo šta drugo što bi na bilo koji način moglo naštetiti vašem ljubimcu. Životinje su veoma radoznale kada dođu na novo mjesto i sigurna sam da će potpuno istražiti vašu kuću i vi definitivno ne želite da se oni povrijede na samom početku. To bi moglo biti veoma opasno i zato se potrudite da uklonite sve što predstavlja neku opasnost.

Meet your new pet with his new home and family 

-I posljednja stvar na koju ću vas upititi jeste ta da vašeg novog prijatelja trebate upoznati sa njegovom novom porodicom i sa njegovim novim domom. Želite da vaš ljubimac ima dobar odnos sa vašom porodicom, prijateljima, gostima i ne želite da se nekog plaši ili da se neko plaši njih. Ukoliko imate još jednog ljubimca onda pronađite neki dobar način da ih upoznate jer ukoliko to ne prođe dobro onda sve to može predstavljati veliki problem. Upoznajte ga sa njegovim novim domom i vremenom ga lagano podučavajte nekim stvarima i 'pravilima'. Vaš ljubimac zaslužuje da bude sretan i tu mu vi, kao vlasnik možete pomoći.........


I to je to. :D Nadam se da vam se ovaj post svidio i da ste pronašli neke savjete koji bi vam mogli pomoći sada ili u budućnosti ukoliko planirate i želite nabaviti ljubimca. Naravno, kao što sam već napomenula, ja nisam nikakav ekspert i ukoliko zaista planirate nabaviti ljubimca onda vjerovatno trebate pročitati neke članke i malo se podučiti o njima kako bi bili 100% sigurni da uvijek radite pravu stvar.

Hvala vam što ste čitali post.

Kojeg ljubimca bi vi nabavili?
Ili možda već imate nekog?
Koji su vaši savjeti?

Komentirajte..
I ps. Ljeto na našem blogu je sve bliže :)

Thank you for reading!

You May Also Like

27 comments

 1. Odličan post! ♥ Dala si odlične savjete, a I savjete kojih se zapravo I treba pridravati ukoliko imate novog ljubimca :)
  I jedna čekam ljeto na blogu! ♥

  kreativanblog.blogspot.com - novi post ♥

  ReplyDelete
 2. Fenomenalan post! Nemam kućnog ljubimca, ali sam sigurna da si mnogima pomogla svojim savjetima. Ako ga i ja nekada nabavim, sada znam šta treba da radim. :) ♥

  innisall.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Predobar post! Uzivam u svakom tvom novom postu! Imam kucnog ljubimca, i naravno, uzecu neke tvoje savete. :)

  ReplyDelete
 4. Super post,slažem se sa svim navedenim.Nažalost nemam kućnog ljubimca ali razmišljam o nabavljanju psa.

  https://thestarcounter.blogspot.ba

  ReplyDelete
 5. Lovely post

  xx LL

  www.lalouuula.com

  ReplyDelete
 6. Divan post♥
  Hvala ti na savetima!

  ksenijinkutak1.blogspot.rs

  ReplyDelete
 7. Znači nisam jedina koja prespava pola dana? Hahah dobro je, već sam se bila zabrinula :)
  Presladak post! :*

  Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

  ReplyDelete
 8. Divan post, odlični savjeti. :)
  I ja također prespavam bar pola dana haha. :D
  http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/06/nuttaeffects-bb-cream-recenzija.html

  ReplyDelete
 9. I live with 4 cats and love them all. Great post!
  I would really love for you to check out my latest reviewpost featuring Soufeel Charms
  Also, I made 2 facebook groups for bloggers to share their posts:
  For Beauty Reviews All About Beauty
  For Fashion Outfit: OOTD
  Keep in touch~
  Kaiyo Aino Blog-Soufeel review & photos

  ReplyDelete
 10. Odličan post! Kvalitetno, dobre slike i dug tekst sa super savjetima!💟


  Nova sam. Upravo sam uredila blog i napravila 1. post.❤❤ Pročitajte moj post koji možete i prevesti na bilo koji jezik, u komentare mi pišite koji sljedeći post želite.💟💟
  http://mlogcomfycorner.blogspot.hr/?view=mosaic&m=1

  ReplyDelete
 11. Odličan post! Kvalitetno, dobre slike i dug tekst sa super savjetima!💟


  Nova sam. Upravo sam uredila blog i napravila 1. post.❤❤ Pročitajte moj post koji možete i prevesti na bilo koji jezik, u komentare mi pišite koji sljedeći post želite.💟💟
  http://mlogcomfycorner.blogspot.hr/?view=mosaic&m=1

  ReplyDelete
 12. nadam se da ce ti sa vremenom post postati lakši!
  Odlican post!


  Posjetite moj blog i uclanite se.uzv. funnyandrabbits.blogspot.com

  ReplyDelete
 13. Mnogoo sladak post ♥
  https://marized.blogspot.ba/

  ReplyDelete