New Year - No Party Night

by - 12/29/2015

Hey Girls!

363/365

-Udaljeni smo svega 2 dana od nove 2016. godine.
Već uveliko su počele pripreme za novogodišnju zabavu, čak još i prije sedmicu ili dvije i svi smo veoma uzbuđeni. 
Sada kada je prošao Božić svi blogovi su fokusirani samo na Novu Godinu, novogodišnju zabavu i sljavlje.
Ne znam da li je tako kod vas ali na mojoj blogger stranici su sve sami postovi o pripremama za novogodišnju zabavu.
Ja sam taj post uradila još dok su bili aktuelni Božićni postovi i možete ga pogledati klikom OVDJE, ali mislila sam šta onda s onima koji nemaju planove za novu godinu i koji ne idu na neke zabave?

Misila sam kako bi bilo fer da se malkice osvrnemo i na te osobe i da uradimo nešto i za njih i zato vam ja danas donosim
'New Year - No Party Night'
Svjesna sam da je naziv užasan ali ne zamjerite mi haha!

Post će biti veoma kratak i sažet ali ja mislim veoma dobar za one koji nemaju planove.


Razjasnimo neke stvari..

Ne znam za vas, ali sjećam se da sam ja jedne godine bila totalno bez planova i mrzila sam taj period kada su svi pričali kako idu na nekakve zabave i kako će biti ludo dok sam ja morala ostati sama kod kuće.
Bila sam užasno i ljuta i tužna i vjerujem da se i neki od vas tako osjećaju.
Ono što želim reći jeste to da ako nemate planove to onda nije nikakav razlog da se osjećate loše.
Jasno je da se možda osjećate izbačeno iz društva jer niste pozvani i vi ćete biti jedini koji neće imati nikakve zanimljive priče sa novogodišnjih zabava ali.. da li je to zapravo bitno?
Mislim na to što nećete imati neke priče.. Rekla bih da se danas malkice situacija okrenula i svi više brinu o tome da naprave što veću glupost pa da mogu pričati o tome (iako sam ovo već jednom prije pominjala)  i vama zaista to nije potrebno. Nema nikakvog razloga da budete tužni ako ste vi jedini koji nemaju planova. Zapravo niste jedini kojima se to dešava i tu noć gdje svi prave neke probleme i gluposti vi možete iskoristiti za nešto dobro zapravo.
Možete tu noć napraviti dobrom i sretnom i bez zabave.
Niste jadni samo zato što ne idete na zabavu.

To je ono najbitnije što trebate znati..


Dok iščekujete ponoć i vatromete onda se možete opustiti u toploj prostoriji, udobnoj odjeći i uz muziku koja se vama sviđa i možda zapisati vaše ciljeve za narednu godinu.
Kada budete zapisivali ciljeve dobit ćete neki osjećaj uzbuđenosti i bićete sretni jer bi baš to mogao biti trenutak kada zaista odlučite uraditi ono što odavno želite.
Ako to volite možete napraviti i sebi planner za sljedeću godinu jer tako će vaša naredna godina biti mnogo složenija nego godina onih koji su trošili vrijeme tu noć.


Ne morate pisati ciljeve i raditi planner ako to ne želite..
Pronađite sebi neki dobar film.. Neku komediju kako bi započeli novu godinu sa osmijehom i kako biste se oraspoložili ili naravno možete sagledati mnogoooo epizoda vaše najdraže serije :D

Za više ovakvih savjeta možete pročitati postove:

Nisu sve stvari u tim postovima vezane za novu godinu ali možete pronaći dosta stvari koje će vam pomoći da se opustite i oraspoložite.


I naravno u ponoć  zajedno sa vašom porodicom  možete gledati vatromet i mislim da je to stvar koja će vam najviše pomoći da shvatite da niste odbačeni i da niste sami jer ćete u prelijepom trenutku uz vas imati vama najdraže osobe.


....

Hvala vam što ste čitali post.
Znam da je kratak ali eto nemam mnogo šta za reći. Glavno je to da shvatite da nije toliko bitno biti na zabavi za novu godinu jer to ne predstavlja ništa i nikada to ne mora biti jedina zabava u vašem životu.

Kako vam se čini post?
Imate li vi planove?
Koji su vaši savjeti?

xoxo ♥

You May Also Like

12 comments

 1. Mislim da je i važnije za doček biti sa porodicom, nego sa prijateljima. Ionako se već sledeći dan pravi repriza, pa tada može da se proslavi napolju uz društvo. Odličan post kao i svi ostali. Sve više počinje da mi se sviđa tvoj blog. :)

  The Fashion Spell

  ReplyDelete
  Replies
  1. Slažem se i hvala ti puno. Drago mi je što to čujem :)
   xoxo ♥

   Delete
 2. Ja svaku Novu slavim uglavnom s obitelji. Već sam si isplanirala koje ću filmove gledati i koje cu DIY projekte raditi. Stvarno mi je drago sto si napravila ovaj post btw :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baš mi je drago da već imaš plan :D
   Hvala!
   xoxo ♥

   Delete
 3. Kada sam bila mala, Novu godinu sam proslavljala u krugu porodice. Od sedmog ili osmog razreda sam počela da je dočekujem sa drugaricama. Svake godine se nekako potajno nadam da će planovi sa drugaricama izostati i da ću moći da se sklupčam ispod ćebeta, sa knjigom u ruci, nekim lepim filmom, grickalicama i kolačima, i da zaista uživam u miru i tišini :) Lepo je biti sa društvom, ali ja više volim kada sam u krugu porodice i mislim da je tako najlepše :) Divan post :)

  Anja's diary

  ReplyDelete
  Replies
  1. Slažem se upotpunosti! Hvala ti što si pročitala post!
   xoxo ♥

   Delete
 4. Super su ti svi postovi, zaista uzivam dok ih citam <3

  https://onlinedrugarica.wordpress.com POSETITE MOJ BLOG

  ReplyDelete
 5. Odličan post I ja sam jedne godine također morala ostati sama kod kuće jer su svi imali neke planove I tako sam Novu dočekala spavajući, ali to je OK, ipak je to već prošlo ♥ Super post :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nema veze, nije to ništa strašno.
   Hvala ti!
   xoxo ♥

   Delete
 6. Ja sam jednu novu godinu morala dočekati sa mojom mačkom jer su mi svi iz obitelji bili vani.

  ReplyDelete
 7. Ja sam svaku godinu do sada dočekala sa roditeljima,i koliko god možda zvučalo jadno meni je bilo O-D-L-I-Č-N-O jer uvijek je predivno provesti zadnje minute neke godine sa osobama koje zblja volite i znate da vas nikada neće razočarati!I radili smo svašta i zbilja je bilo svršeno makar će svi pričati kako su bili na zabavama ili tako nešto iskreno I DON'T CARE :P :)

  ReplyDelete