Forëver Blog Advent Calendar ♥

by - 12/04/2015

Hello girls!

Evo napokon i mene sa našim onim baš glavnim postom za danas.
Poprilično je kasno no razlog tome je što nisam imala ništa spremno za danas jer mi je za sve trebao kompjuter a sinoć nisam bila u prilici biti na kompjuteru.

Ipak, iako je kasno post je idalje tu i najiskrenije se, kao i uvijek nadam da će vam se svidjeti. :)

Prije svega, želim da napomenem..
-Današnji prvi post možete pročitati klikom OVDJE.

-Prijave na Giveaway završavaju večeras u 20:00 (odlučila sam malkice produžiti vrijeme) i možete se prijaviti klikom OVDJE.

-Male promjene su tu no, blog još uvijek nije završen ii..

-Kliknite na ZNU banner sa strane kako biste pogledali nove, predivne stvari i kako bi vidjeli njihove nove praznične ponude!

Okej, sada već malo smaram zar ne?

Idemo mi preći na našu glavnu temu..

Zoella ove godine radi Vlogmas.Vjerujem da ste se sada svi zapitali kaakve uopšte veze to ima sa ovim blogom i sa ovim postom. Pa, da objasnim..Zoella me je inspirisala da napravim nešto što barem ja do sada nisam vidjela niti na jednom drugom blogu. Iako ne slavim Božić, ja znam da na ovom blogu ima vjerovatno više onih koji slave i kojima Božić donosi veeliku sreću baš kao što donosi i Zoelli (dalo se vidjeti u tom vlog-u). Vidjela sam kako je Zoella napravila sitaciju još malo zanimljivijom. Ona je odlučila ove godine koristiti 'Advent Calendar'. Ako niste znali, to je jedan kalendar pomoću kojeg pratite dane do nekog događaja/praznika ili u ovom slučaju Božića. Ali svaki dan kalendara nosi neko iznenađenje i to iznenađenje otvarate taj dan i tako učinite čitav mjesec zanimljivijim i boljim. Okej, užasna sam u objašnjavanju no uvijek možete pronaći više na google.
Dakle, da skratimo priču ove godine sam odlučila napraviti Advent Calendar ovog bloga!
Možete ga pogledati na početku posta!

Svaki dan ćemo zajedno otvarati po jedan 'prozorčić' u kojem će se nalaziti nešto za vas.
Ne mogu vam slati poklone, iako bi to bilo odlično ali mislim da imam i nešto podjednako dobro.
Želim da ovaj mjesec svima vama učinim što boljim.
 I onima koji slave a i onima koji ne slave Božić.
Želim da ovo bude mjesec kada ćete se svi riješiti svojim problema, kada ćete svi shvatiti koliko vrijedite, želim probuditi neko svjetlo u vama i uzbuditi vas za stvari koje dolaze...i zbog toga na ovom kalendaru ćete svaki dan moći pronalaziti neke predivne pouke, citate koji će vam definitivno uljepšati dan i koji će vam pomoći da shvatite neke stvari i koji će učiniti da ljepše i svjetlije vidite tu situaciju ili život u kojem se nalazite bez obzira kakav on bio.
Pravi pokloni su odlični ali ja mislim da je sreća, radost, uzbuđenje nešto još i ljepšte od toga.
Nekada možda na kalendaru i bude nešto drugo ali garantujem da bi vas i to moglo obradovati :D

Na vrhu bloga, među našim stranicama možete pronaći i 'Advent Calendar' stranicu i svaki dan na njoj ćemo zajedno otkrivati po jedan dan. Ipak zbog toga što je ovo prvi dan da mi to radimo, otkrit ću ga ovdje u postu (ali možete ga pronaći i na stranici) :)

-Iiii ovo je prozorčić pod brojem 4 ( jer mi ipak počinjemo tek od danas a danas je 4.12. )

Mislim da trebate uzeti malo vremena i razmisliti o tome što piše.
To je tako dobro rečeno.
Svaki dan se brinemo i mrzimo sve zato što nešto ne ide  kako mi to želimo i nezahvalni smo na svemu što imamo i pričamo kako nam je život dosadio a nismo nikada ni pomislili na to da bi ovaj naš život mogao nestati baš sada u ovome trenutku. Ne cijenimo stvari a trebali bi.. Budimo sretni, zahvalni i proživimo ovaj jedan život što bolje možemo.


Također želim da napomenem da ovo nije kalendar samo za vas koji slavite Božić.
Ovo je kalendar za sve čitaoce ovog bloga.
Svi mi trebamo podršku i sreću :)

Samo želim da napomenem da ako želite pratiti kalendar i upotpuniti vaš mjesec pozitivnim mislima onda se potrudite da ne propustite pogledati šta je novo svaki dan jer već sljedećeg dana to što smo jučer 'otvorili' nestaje..


Iii još jedna stvar .. Nakon odbrojavanja do Božića napravit ću i nešto slično za doček nove godine samo što će tu biti još veselije jer ipak Nova godina je baš ono kada se slavi i luduje :)

Ii, uskoro bih vam mogla pokazati kako možete napraviti DIY Advent Calendar za vas ili vašu najbolju prijateljicu ili bilo koga drugog haha :D

Hvala puno što ste pročitali ovaj post, zaista se nadam da vam se ideja sviđa jer sam se potrudila da uradim nešto drugačije i zanimljivije :)

Kako vam se čini?
Uključujete li se u odbrojavanje?

xoxo ♥

You May Also Like

8 comments

 1. Baš mi se sviđa ova ideja, jako je originalna :D
  I mislim da nam zapravo svima treba sva moguća motivacija da preživimo ovaj predivan a opet tako stresan mjesec (čitaj: testovi >.<)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvalaa puno :) Pa naravno.. Znam.Vjerovatno će biti i nešto u vezi toga što si spomenula no ipak sačekat ćemo dok i to dođe na red :D
   xoxo ♥

   Delete
 2. Ideja zaista jest originalna I kreativna I jako mi se sviđa današnji citat ili što već... xD ♥♥♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno. Nadam se da češ se i ti priključiti našem kalendaru i pratiti ga :)
   xoxo ♥

   Delete
 3. Jako kreativna ideja za rubriku,svidja mi se! ♥

  Novi post je upravo izasao,procitaj ga-http://forgirlsonly-ofg.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 4. Obozavam zoellu^^ Odlicna ideja,ovo mi se jakoako svida!

  ReplyDelete
 5. Obozavam zoellu^^ Odlicna ideja,ovo mi se jakoako svida!

  ReplyDelete