Kako sačuvati memoriju na vašem mobitelu?

by - 11/03/2015

Helou!

PRVI DANAŠNJI POST MOŽETE PROČITATI KLIKOM OVDJE!

Svi mi imamo tu jednu stvarčicu za koju mislimo da je bez nje nemoguće živjeti, zar ne?
Pa recimo za mene to bi bio moj mobitel.
..
Na mom mobitelu možete pronaći raznih stvari i zaista ima dosta stvari kojima se i ja nekada čudim. Moj mobitel je za mene kao nešto u čemu ja držim sve svoje bitne stvari i sve ono što opisuje mene i što mi znači. Imam mnogo pjesama koje slušam svakodnevno, mnogo slika sa interneta, i onih koje mi trebaju i one koje ne, mnogo selfie-a, aplikacija i sve ide predobro.
Ali ima jedan problem.
Moja memorija na mobitelu je uvijek puna što me sprječava da imam još stvari na njemu za koje vjerujem da su mi potrebne.
Vjerujem da i vi imate isti problem, pa sam pripremila neke savjete za vas za koje mislim da bi vam možda mogli pomoći.
Teme:
Slike
Muzika
Aplikacije
Pa krenimo!
-Slike-
Ja na mobitelu imam i više nego potrebno slika. Većinom su to neke slike koje nemaju nikakve koristi, neki citati ili neki failovi selfie-a.
Moj savjet bi bio ako imate puno slika na mobitelu koje vam zauzimaju memoriju, da ih obrišete.
Ja to radim barem jednom mjesečno i prije par dana sam čistila svoj telefon i obrisala sam preko 200 slika koje mi nisu potrebne i koje su mi samo zauzimale memoriju.
Ako imate slike s nekim citatima, ili neke slične slike, onda ako su vam baš potrebne na mobitelu ostavite neke glavne a, na vaš kompjuter ili laptop prebacite ostale. 
Idalje ćete imati sve vaše slike, samo što vam više neće smetati i imat ćete mnogo više memorije.
Iznenadit ćete se kada vidite koliko memorije su vaše slike zapravo oduzimale.

-Muzika-
Veoma slična situacija kao i sa slikama. Kada sam ja u pitanju teško ću naći neke pjesme za koje mislim da ih neću više slušati..

'Aaa.. ne znam možda mi opet dođe nekada da tu saslušam.'
'Ova je tužna, ali šta ako bude dana kada želim da sebi napravim još goru situaciju'
'Ma ne mogu ovuu obrisati'
'No'
'Naa-a'
'No way'
'Hell no'
..
i tako završim sa istim brojem pjesama koje sam i imala a zasigurno ima mnogo pjesama koje nikada više ne planiram slušati.
Moj savjet bi definitivno bio da ne postupite kao ja. Ja eto ne mogu drugačije ali barem vas mogu nasavjetovati.
Također, kao i za slike ako ih imate previše ali ih trenutno ne slušate onda ih prebacite na kompjuter i radite sedmične ili mjesečne playliste. Dakle samo prebacite tih nekoliko pjesama na mobitel koje slušate u tom periodu a ostale čuvajte na kompjuteru.

-Aplikacije-
Što se tiče aplikacija, ja mislim najiskrenije da nema potrebe da imate neke igrice na vašem telefonu. Ako ste već 'navučeni' na neku, kao npr Temple Run, Pou, Talking Tom ili slično, onda obrišite sve ostale a tu jednu ostavite. Zaista vam nisu potrebe i samo vas odvraćaju od pravih obaveza. Ostale aplikacije isto tako. Sačuvajte vaše društvene mreže koje koristite ( Instagram ,Twitter i sl.) a ostalo obrišite. U potpunosti sam sigurna da imate aplikacija koje vam ne trebaju , ali mislite da bi mogle koristiti nekada, pa ih zbog toga ne brišete.

Osim toga želim da vam predložim jednu aplikaciju koji bi trebali imati na svome mobitelu.
Postoji mnogo vrsta, ali ja koristim..
Clean Master!
Aplikacije je odlična i recimo ja je koristim jednom svake sedmice.
Pomoću ove aplikacije možete obrisati nepotrebne datoteke ( baš ono smeće koje se nalazi na telefonu, ništa što je vama bitno ), ubrzati vaš telefon, prepoznati viruse i slično.
Pomoću ove aplikacije, koju koristim od kako ja imam svoj novi mobitel očistila sam čak preko 36 GB.
Možete li zamisliti koliko je to memorije?
Da, da..
Dakle možete koristiti Clean Master, ili pronaći neku drugu sličnu aplikaciju koja vama odgovara.

..
Završili smo sa ovim veoma sažetim postom.
Savjeti su veoma kratki i nema ih puno, ali nema ni mnogo toga da se objasni sve je poprilično kratko i jasno a zaista će vam pomoći da oslobodite nešto više prostora na vašem uređaju.

Kako vam se čini post?
Savjeti?
Imate li vi neke?
Šta biste htjeli pročitati u sutrašnjem postu?
Komentirajte i hvala ♥

xoxo ♥

You May Also Like

12 comments

 1. Clean master brisi,samo baguje telefon *jer radi u pozadini uvek* i time baguje telefon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja koristim Clean Master i na svom mobitelu i na tabletu već dugo vremena i nikada nisam imala problema. Uostalom rekla sam da ako nekome Clean Master ne odgovara, da uvijek može pronaći slične aplikacije :)
   xoxo ✨💖

   Delete
 2. Odličan post a što je najbitnije i jako koristan i meni je osobno pomogao. Savjeti su odlični a meni kao i obično najviše memorije zauzimanju slike jer obožavam skidati sa We heart ita pa ih je na mome mobu preko 100, haha. I slažem se da Clean Master jako pomaže mobitelu i jako je koristan. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno. :) Mnogo cijenim tvoj komentar i u potpunosti te razumijem. I ja imam još više slika s We Heart It-a od kako sam počela pisati na blogu, ne mogu se više ni sama snaći u svojoj galeriji :/ i daa..drago mi je ako ti je post pomogao :)
   xoxo ✨❤

   Delete
 3. Odličan post!Ja stvarno trebam početi brisati sve sa mobitela.Dobila sam ga prije pola godine i već sada nema memorije.Imam preko 4000 slika a kada ih počnem brisati završim sa 300 izbrisanih i za dan-dva sam opet na istom.Nekako sam opsjednuta skidanjem slika hahahaha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Razumijem o čemu govoriš, i zbog toga, nadam se da će i tebi ovi savjeti biti korisni :)
   xoxo ✨❤

   Delete
 4. Odličan post.Clean Master je bukvalno najbolja aplikacija.:)


  http://moon-brunette.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 5. Moj mobitel nije nešto u mnoogo pogleda (npr. 90% aplikacija, čak ni one osnovne, se ne može instalirati jer nisu dostupne za Windows mobitele), a kamera nije loša, makar me nekako ne "privlači" slikanje s njom (xD), te još imam i memorijsku karticu, tako da nemam problema s memorijom. Ali sigurna sam da su savjeti pomogli mobitelima, a sigurno ću ih se sjetiti kada dobijem neki "pametniji" mobitel. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, znam kako je imala sam takav telefon :/ Ipak, hvala ti, možda ti nekada u budućnosti ovi savjeti dođu korisni :D ♥
   xoxo

   Delete
 6. Paa ja imam clean master i oduševljena sam očistila sam 112 GB koristim ga oko 5 mj zbilja sam oduševljena i uvijek imam mjesta na mobitelu,sa slikama radim isto što i ti,a pjesme ne skidam nego slušam preko yt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Super! Što se tiče slušanja pjesama, i ja bih uradila isto, ali nisam uvijek spojena na internet pa ne mogu slušat pjesme preko yt-a, a volim ih slušati gdje god da se nalazim!
   Hvala ti! ♥
   xoxox

   Delete