Kako preći preko raskida/zaboraviti nekoga ?

by - 11/12/2015

Hello loves!

Hmm.. pa izgleda da vam se post od jučer, tj. post sa više slika a manje teksta nije baš naročito svidio, ali to je okej, tu smo da isprobavamo neke stvari.
Zbog toga što izgleda kao da vi više volite duže tekstove, vraćamo se našem starom načinu blogganja,

Svi mi smo već u tim nekim godinama kada se ozbiljno počinjemo zaljubljivati zar ne?
To je nešto prelijepo ali ako ne uspije zna biti bolno.
Bez obzira na to da li smo bili u vezi sa nekim pa smo raskinuli ili da jednostavno nismo nikada imali tu voljenu osobu, veoma je bolno kada shvatimo da ta naša ljubav neće uspjeti.

To jeste težak period koji nam uništi dosta dana u kojima bi mogli biti sretni i zbog toga ja vam predstavljam post sa temom kako preći preko raskida odnosno kako zaboraviti osobu koju ne možemo imati.

Krenimo!

1.Izjadajte se.
-Nakon što ste shvatili da to neće uspjeti, onda mislim da bi bilo najbolje da ne krijete svoje osjećaje. Isplačite se slobodno, biće vam lakše.Pomirite se sa apsolutno svim i razmišljajte o tome kako vas možda nešto bolje čeka u životu. Najbolje bi bilo da pričate sa nekim. Povjerite se najboljoj prijateljici i recite joj sve šta je bilo i šta vas muči. Definitivno će biti lakše kada sve to podijelite sa nekim.

2.Riješite se ljutnje.
-Nakon tog pomirenja i tuge zbog voljene osobe obično postanemo veoma ljuti i govorimo sami sebi kako mrzimo tu osobu. Ali ipak, to samo šteti vama i to vam neće pomoći da zaboravite tu osobu ako ćete svaki dan osjećati ljutnju zbog nečega što nije uspjelo. Izjadajte se ali nemojte kriviti nikoga za sve što se desilo. Morate se pomiriti sa tim da stvari ne budu uvijek onakve kakve smo ih mi zamislili, a sa ljutnjom nećete stići nikuda.

3.Riješite se stvari koje vas podsjeća na tu osobu.
-Riješili ste se tuge i ljutnje ali u vama idalje ostaje ta ljubav prema toj osobi i jednostavno je ne možete zaboraviti i zbog toga najbolje bi bilo da se riješite svega što vas podsjeća na tu osobu.
Možda vam je ta osoba nekada poklonila nešto što je vama mnogo značilo i što vam još uvijek mnogo znači , ali morate se toga riješiti jer to je ono što vas podsjeća na tu osobu.
To ne mora biti poklon, ali bilo šta da je u pitanju- riješite ga se.

4.Razmišljate o tome zašto je on bio loš za vas i o novim prilikama.
-Nije jedina osoba na svijetu i ima dosta svojih grešaka. Razmišljajte o tome jer osoba koju vi volite vas možda ne zaslužuje ali vi to ne vidite zato što ste zaljubljeni. Pokušajte razmišljati o novim prilikama koje vam ovaj raskid donosi i o svemu dobrom što će vam se desiti nakon toga.
Nije kraj svijeta ako raskinete sa nekom osobom, šta više to vam donosi nove i uzbudljive stvari i to je ono što je bitno da znate.

Razmišljajte o tome zašto vam je bolje bez te osobe.
Možda je ta osoba koju volite uticala loše na vas i možda vam je bolje bez te nje.. Uvijek razmišljajte pozitivno i ostanite jaki.

5.Brinite se o sebi.
-Da.. posljednji korak je da se uvijek brinete o sebi. Zar je jedna osoba vrijedna toliko boli? Ta osoba vas je možda napustila ali nikada niste sami i uvijek imate nekoga oko vas kome značite. 
Nemojte padati u depresiju i plakati i mučiti sami sebe jer to nije dobro za vas.
Zaboraviti voljenu osobu je teško i potrebno je dosta vremena i strpljenja ali poslije toga ćete biti jači imat ćete nova saznanja i iskustva zahvaljujući svemu tome.
Izađite sa prijateljima i nemojte razmišljati o lošim stvarima.
Vi ste najbitniji i uvijek morate voljeti sebe više od ostalih.


....
To bi bili neki moji savjeti. Nismo svi isti ali posljednji korak je najbitniji od svih. Uvijek se moramo brinuti o sebi i ne dati drugima da nas povrijede jer mi jesmo bitni.
Ako trenutno prolazite kroz neki raskid ili nešto slično tome onda se nemojte predavati tuzi.. Slijedite ove korake ili potražite nešto slično ovome što će vaam sigurno pomoći u ovom teškom periodu.

Nadam se da vam je ovaj post pomogao.
Hvala što ste čitali ♥

Kako vam se čini post?
Jeste li vi ikada imali neki bolan raskid?
Da li vam se savjeti čine korisni?
Koje savjete vi imate?
Komentirajte ♥♥
yeaah you are better without him :)
i love you ♥

You May Also Like

8 comments

 1. Odlični savjeti,sigurno ce mnogima pomoci!

  CoolPretty.star

  ReplyDelete
 2. Odlican post,odlicni savjeti uvijek češ nekom pomoći blog ti je zbilja preeee odličan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno na lijepim riječima!
   xoxo ❤✨

   Delete
 3. Super napisan post i po mome mišljenju će pomoči svima. Što se tiće savjeta mislim da mnogi zaborave kada upadu u depresiju ovaj 5. koji bi morali svi pročitati i početi misliti na sebe. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nažalost, takoje :/ Hvala ti puno što si pročitala post!
   xoxo ♥

   Delete
 4. Super napisan post i po mome mišljenju će pomoči svima. Što se tiće savjeta mislim da mnogi zaborave kada upadu u depresiju ovaj 5. koji bi morali svi pročitati i početi misliti na sebe. :-)

  ReplyDelete
 5. Odličan post, zaista, iako s eniakda nisam našla u toj situaciji, vjerujem da će mnogika pomoći

  ReplyDelete