Jednostavan makup look for school :)

by - 10/20/2015


Hello girls!
Prije nego li krenemo sa postom, moram vam reći da će ovo biti veoma kratak i jednostavan post, zbog toga što je ovo zapravo trebao biti bonus post za jučer, ali danas nisam kod kuće čitav dan i čitavu noć, pa nemam vremena napisati post i zbog toga je ovaj post ostavljen kao skica za danas.
Kako god, mogu vam reći da vas u četvrtak očekuje jedan veoma dobar post :)

Pa, u ovom postu ću vam pokazati tutorial za jedan veoma jednostavan makeup look koji možete raditi svakodnevno za školu i što je najbolje za ovaj look vam treba 5-10 minuta.

Ako već nosite makeup u školu onda se barem potrudite da nosite nešto jednostavno i nešto prirodno, jer ipak to je samo škola. Nema potrebe da stavljate ruževe ili neke sjene na oči, pa evo pogledajte look koji sam ja za vas spremila i koji i ja sama koristim.


Zamijenite vaš puder korektorom. Nanesite korektor samo gdje je potrebno kao možda npr. podočnjake, ukoliko ih imate.
Ne treba vam puder, bronzer, ili bilo šta drugo pretjerano. Kao što sam već rekla to je samo škola.


Nježno popunite vaše obrve!
Znamo da svi žude za onim super popunjenim obrvama i zaista i jesu prelijepe ali definitivno ne izgledaju prirodno. Zato barem za školu, vaše obrve popunite ( ukoliko ih popunjavate ) nježno, i po obliku vaših obrva. Zaista nema potrebe za nekim crtanjem, jer prirodno izgleda puno bolje.


Nanesite tuš. Ako ne možete u školu sa samo maskarom onda nanesite veoma malo tuša, samo da učinite da vaše oči izgledaju radosnije i razbuđenije. Kao i obrve nemojte ni tuš uraditi previše jer vam ne treba ništa dramatično, to je nešto što možete uraditi kada izlazite ili na nekoj zabavi, maturi i slično.


I posljednji korak je da nanesete maskrauu..
Mislim da nijedan makeup nije potpun bez maskare. Zapravo mislim da ne postoji makeup look za koji vam nije potrebna maskara tako da eto.. Svi znamo da je svi nosimo svaki dan, da izgleda prirodno i da maskara i tuš zajedno učine da izgledamo veselije i razbuđenije i također čine naše oči malo većim.


To je taj makeup i ovaj veoma kratak i jednostavan post.
Znam da mogu pisati i bolje postove ali nemam vremena tako da mislim da možete cijeniti i ovo , jer sam se barem potrudila da napišem. :)

Kako vam se čini look?
Da li vi nosite šminku u školu?
Koji je vaš svakodnevni look?
Šta želite vidjeti u sljedećem postu?

Komentirajte ♥

ustvari! rekla bih da je posljednji korak da se nasmijete :)
vaš makeup će izgledati mnogo bolje ako dodate i osmijeh 
xoxo ♥

You May Also Like

4 comments

 1. Super post. Pošto se ja ne šminkam ovaj zadnji korak mi je najpoznatiji 😄

  ReplyDelete
 2. Post je sasvim dobar, naravno da ne stigneš svaki dan pisati ogromne postove, ipak su tu i škole i sve osale obveze. :)
  Ja se uopće ne šminkam za školu, samo stavim neko labelo/sjajilo za njegu usnica (Baby Lips *Q*) i to je to. c:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ponekad i ja uradim isto.. Kada sam prelijena da 'sastavim' svoje lice :)
   Hvala ♥

   Delete