DIY #3 - Heart Bookmark ♥

by - 10/27/2015

Hey Girls!

Prije par dana smo u školi dobili novu lektiru, i jednostavno mi je bilo previše dosadno čitati knjigu pa sam malkice zaludala.. Odlutala sam u DIY svijet xd
Da.. zapravo jesam! Kako bih čitanje napravila barem malo zanimljivijim odlučila sam napraviti neki cute bookmark.
Napravila sam ga i odlučila sam i sa vama podijeliti, kako biste i vi mogli napraviti sebi, jer zaista je poprilično cute..
U pitanju je 
Heart Bookmark ♥
Možete vidjeti na slici gore, kako izgleda, i ako vas zanima kako možete sami napraviti jedan onda nastavite čitati post :D

-Za početak, bit će vam potreban mali komadić papira dimenzija 9x6 cm , i naravno to može biti bilo kakva vrsta papira ( obični, ukrasni i sl. )

-Kada to imate spremno onda se već možete baciti na posao, i to će potrajati svega par minuta.


-Prvi korak je da vaš papir presavijete po pola, kao što je to prikazano na slici.


-Zatim, opet popolovite ono od prije.


-Sada će mi biti malo teže objasniti ovo, ali evo kako bi to trebalo ići. Sada to drugo što ste popolovili vratite nazad kako biste samo dobili jednu liniju na sred papira i onda pratite tu liniju i krajeve spojite sa njom kako biste dobili dva jednaka mnogougla.
Pokušajte pratiti strelice na slici koje sam nacrtala pa vam možda bude malo jasnije.


-Okrenite papirić tako da taj mali kao 'džepić' bude okrenut prema vama i savijte vrhove onih mnogouglova od prije, ali uradite to što tanje, jer i ja sam poslije slikanja to malo popravila, jer ako to uradite mnogo kao što sam ja na slici nećete baš moći dobiti neki oblik srca.


-Onda pokušajte uglove tih savijenih vrhova saviti što bolje kako biste dobili nešto što liči na srce.
Hh.. zaista je mnogo teže za objasniti, ali kada shvatite kako ide onda ćete se i sami uvijeriti da je poprilično jednostavno.


-Kada ste savili uglove, onda biste trebali dobiti nešto što izgleda ovako. Samo zalijepite trakom taj mali razmak između strana 
( traka se neće primjetiti poslije ). Ubacila bih sliku kako sam ja to zalijepila ali ispala je mutna a kada sam slikala nisam provjeravala, tako da je sada malo kasno za to, ali svejedno mislim da je ovaj korak poprilično jasan!

Sada okrenite vaše srce i imate gotov bookmark!


-Zapravo,  možda još i nije gotov!
Ukoliko je vaš papir bio bijel i dosadan poput mog onda ga naravno možete ukrasiti na bilo koji način! Dodajte neki citat na njega, obojite ga, dodajte neke ukrase ili ako ste lijeni kao ja, jednostavno dodajte šljokicee!


-Dakle to je kako izgleda moj bookmark! :)
Mislim da je ispao poprilično dobro, ako uzmemo u obzir to da sam užasna u pravljenju nekih oblika s papirom i nikada me nije išlo pravljenje tih DIY ..predmeta , valjda.

To je to! Post je veoma kratak, nema mnogo teksta, ali zaista sam se potrudila objasniti što bolje i inače sam užasna u objašnjavanju, tako da ukoliko vam neki korak nije jasan napišite komentar i pokušat ću ga još dodatno objasniti.

Sviđa li vam se DIY?
Kako vam se čini moj?
Da li ćete pokušati napraviti svoj?
Ukoliko ipak napravite možete mi poslati slike na:
Instagram : foreverblogofficial
Twitter: @foreverblogg
Gmail: elav278@gmail.com

Ako pošaljete vaš rad, ili bilo koji drugi DIY koji smo radili na blogu onda ćemo napraviti malu izložbu vašeg rada tu negdje na blogu.

Hvala vam što ste pročitali post! ♥
Komentirajte ♥

xoxo ♥

You May Also Like

4 comments

 1. Već sam za ovo prije znala, no svejedno mislim da si super objasnila. Jako mi se sviđa kako je tvoj ispao, ja sam inače užasna u radu sa šljokicama pa ti se jednostavno divi kako si uspjela "zašljokati" cijelo srce. xD *-*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno.. I da zapravo jeste bilo teško nanijeti šljokice, ali eto uspjela sam :D

   Delete
 2. Sjajan post! Lepa ideja, a i lepo si ukrasila.

  http://maki003.blogspot.rs

  ReplyDelete